December 27, 2010

Happy Bday Anak Mama Muhammad Rafiqnurhan....

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 12:29 PM 0 comments
Happy bday anak mama Muhammad Rafiqnurhan....20 Disember 2010...Cuti krismas ari tue baru dapat potong kek...walaupun terlambat 5 hari...mama tetap gak buatkan kek untuk anak mama...dia siap minta bola warna oren...sorilah syg bola tue tak jadi sgt...almaklum ler maknya bukan peminat bola...tue yg tak pandai segi2 bola tue...

Nie gambar nurhan ngan babanya...memang sgt manja ngan baba...yelah mamakan jauh...
siap suruh baba tolong tiupkan sekali lilin...siap cakap ''an tak pandai tiuplah..."

anak mama sekarang nie dah makin kurus...berbeza sgt masa kecik...kalau dulu lahir...4.85kg lagi...Bila dah besar skrg nie lagilah kurang makan...dah 3 tahun pun still lagi makan bubur...kalau nasi biasa tue mmg ler dia tak nak mkn....
Kat bawah nie mama letak sikit2 gambar masa nurhan dr kecik sampai skrg...

Nie sewaktu lahir nie..

1st bday....

2nd bday...sambut ngan mirza....

Gambar masa raya tahun nie...........

Mirza & Nurhan

Nurhan & Marissa

December 9, 2010

Happy 5th Birthday NUR MIRZARAFIQAH

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 12:00 AM 2 comments
Hari nie 9 Disember 2010...Hari lahir puteri sulung AZLIYATI & MOHD RASID...tepat jam 3:44am 5 tahun yang lalu lahirlah puteri kesayangan mama di hospital melaka...Tahun nie dapat mama sama2 meraikan ulangtahun kelahiran Mirza...lagipun minggu nie mama memang ader kat senai...baby marissa kena demam campak...Kali nie mama buatkan kek Princess permintaan anak mama...First time mama buat kek nie...kelas pun tak gie lagi...

Sempena ulangtahun anak mama kita flash back sikit2 tentang mirza yer....

Gambar nie diambil waktu mirza lahir & masih didalam hari lagi...mama dapat menyusukan mirza sekejap jer...waktu tue tak ader pendedahan tentang penyusuan susu ibu...mama yg tak tahu nie lebih bagi susu formula jer...kesian anak mama nie....

Mirza empat bulan dah pandai meniarap dah terus pandai merangkak..Waktu dari kecil..makwe yang jaga mirza itulah sebabnya dia manja sgt ngan makwe...

umur mirza 7 bulan dah pandai berdiri tegak...tapi still lagi takut nak melangkah...mirza start jalan sebelum usia 1 tahun...

Masa 1st bday mirza...mama buatkan jamuan harijadi....waktu tue mirza mmg jadi cucu kesayangan terutamanya di senai...

Mirzalah paling puas dibawa berjalan2 bercuti dan macam2 lagi...waktu nie pergi cameron highland dan waktu nie mama mengandungkan nurhan...

Nie masa bday mirza 2 tahun 2 minggu sebelum kelahiran Nurhan...buat jamuan juga di rumah...waktu nie mama beli kek nie dari coffe beans...besar dan berat kek nie dalam 4.5kg...

Bday Mirza yg ketiga tahun...waktu nie sambut kat rumah kak leha..kat parit sulong...Just potong kek sahaja...

Nielak masa sambutan hari lahir mirza ngan nurhan tahun lepas...buat dua2 sekali...kek nie tempah dari anis cake...bermula dari tempahan kek inilah mama berniat nak cuba belajar buat kek....Dan alhamdullilah...banyak yang mama telah belajar....


Nie gambar anak mama yang dah besar dah...walau pun baru masuk lima tahun...tapi tahun depan dah kena masuk pra sekolah dah sayang...risaunya mama...Tahun depan Mirza dah ikut mama balik melaka balik...belajar rajin2 yer sayang...Kalau fikir2 sekejap jer masa berlalu...mama masih terasa tak dapat nak lihat perkembangan anak mama depan mata mama sendiri...MAcam2 anak mama nie dah tahu...sekarang nie kalau bercakap tak henti2 sampai kadang2 mama tak terlayan...kalau bab belajar...punyalah liat...
kaylah sayang mama...Selamat Ulangtahun yang kelima...semoga menjadi anak yang baik seperti makna nama mirza yer....Mama dan Baba tetap sayangkan mirza walaupun mama dah ader Nurhan & Marissa....Kamu semualah permata hati kami......Mama saaaaaaaaaaaayaang MIRZANURHANMARISSA.....

NMR...MRN...will be forever.....

December 2, 2010

1 12 2010

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 10:00 PM 0 comments
Tarikh nie genap anak mama marissa 8 bulan...Sekejap jer masa berlalu...Sekarang nie gigi marissa baru tumbuh...kat bawah...tapi satu jer...Sekarang nie dia dah kedepan dah...dah mula panjat2...Dah lama malam tak tidokan buai...tapi bila mama nak buat kek...terpaksaler masukkan dia balik kat buai...barulah tido lama sikit...this week nak balik jb...rindunya kat Mirza ngan Nurhan...8hb nie Mirza 5 tahun ...20hb pulak Nurhan 3 tahun...Mirza dah minta kek princess tue...Nurhan lak ingatkkan nak buat kek bola...
Harap dapatler buat kek nie....

November 25, 2010

My Princess...Mirza & Marissa...

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 1:00 AM 2 comments

Nie gambar mirza baru lepas merajuk nie...lagi 15 hari jer lagi anak sulung mama nie nak 5 tahun...Next year dah masuk pra sekolah dah...risaunya mama...dah besar dah anak mama nie...Next year Mirza dah duduk ngan mama...so mama dah ader org boleh tolong tgk2kan baby...takderlah baby boring jer...asyik2 tgk muka mama nie...
Mama kat melaka nie jangan lupa belajar yer sayang...

Nie pulak baby mama Marissa lg 6 hari dah nak masuk 8 bulan dah..kejap jer masa berlalu..Sekarang nie marissa baru gerak2 kedepan sikit...duduk pun tak blh sgt...semalam tgk2 mcm gusi dia putih jer...nak tumbuh gigi ler tue...tue yg sekarang ni gusi dok gatal2 jer...tahun depan bila kakak dah sekolah kat melaka kesian kat abang yg sorang tue..tinggalle dia kat senai...Bilalah mama nak dpt keje kat senai nie...Okaylah takder aper dah nak tulis..takder idea nak mengarang...

November 24, 2010

Jual Gak PYNJAMAS I LOVE MOM

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 8:22 PM 0 comments
Marissa wearing size 12-24mth
Nurhan wearing size 4yrs..
Sekarang nie tgh sibuk2 nak jual baju baby...buat permulaan beli pynjamas nie...tgk tue...anak2 yg melaram dulu..yg kakaknya jelous..sebab tak der mcm tue...tapi mama dah pujuk2 ok ler tue...

November 18, 2010

Hari Raya Aidiladha...

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 12:13 PM 0 comments
Kali nie aku updated blog dari senai...nak upload gambar tertinggal lak cable hphone kat melaka...Seperti biasa aku balik jb ptg raya tue...nak buat camner...hubby ngan anak2 ader kat sana...Lepas jer keje terus blah..takut jaam sesak...dah lepas machap kat lane kanan ader eksiden...aku tgk bas cam terbabas kat tepi jer...aku pun jadi seram jer...teringat eksidwn 10.10.10 ari tue...ya allah minta2 jauhkanlah...
Dari melaka sampai jb marissa tak tido pun...bila dia nak nangis jer aku bebual ngan dia cakap nanti yer syg ...nak jumpa baba nie....dia senyum pandang aku tak jadi dia nangis...Sampai senai dlm magrib...Seperti biasa takder aper nak cerita...raya lepak2 kat rumah..
takder pegi mana2..lepak2 ngan anak2 kat Jb jer...Tunggu kakak ipar ngan adik ipar dtg dr Masai ngan Parit Sulung...Pagi2 dah siap sibuk ler berposing masing2...

...Ajar mirza belajar...tapi sikit ler punya susah...kadang2 aku terpikir gak..macamanaler cikgu nie sabar layan karenah anak2...macam aku nie sikit jer dah tak sabar...nak nak mirza nie marah sikit nak nangis...pening nya aku...ya allah bagilah kesabaran dekat hambamu ini dalam mendidik anak2...
Ari nie..pepagi dah bw FIL aku gie hospital..ader check up..on the way balik dlm kul 10 hubby tel kata marissanya bdn tiba2 bengkak2...nasib baik dah nak sampai ...balik terus jer bawa gie klinik..doktor kata kena "gegata"...gatal2seuruh bdn dan kepala...dia bg ubat...pujuk2 marissa tido...balik masukkan dia kat buai...harap2 lepas mkn ubat ok yer syg mama nie.....

November 12, 2010

Model Busha Legging Mama...

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 11:57 AM 0 comments
Sekarang nie tiba2 lak rasa nak jual brg2 baby...selalu tgk kalau beli online kekadang barangnya mahal...sekarang nie tiba2 mama dah jadi penjualnya...hiii...Bukan main susah nak suruh model nie pusing bontotnya...saja nak tunjuk...


tgk tue dah pandang depan....


Nie lagi satu jenis....tak mahal yer...RM8.00 jer satu....minat tgk fb yer.....

November 11, 2010

Kenduri Kahwin di Senai....

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 1:00 PM 0 comments
Ari tue 7/11 masa balik senai ader kenduri kahwin...Kat area skudai tak salah aku...gie sana dlm kul 11 lebih...kiranya mak punya anak buah ler kahwin...Nie gambar marissa ngan MIL aku...

Biasaler sampai kat sana anak2 pantang nampak mamanya pegang camera...terus nak posing jer kejenya..sampai mama dah tak larat nak layan bergambar...

Takder aper nak tolong just duduk kat sana...tunggu sampai diaorg sanding...

Nie duaorg asyik main kejar2 sampai rambut semua dah basah kena peluh...Marissa lak dah nangis sebab dah ngantuk sgt...dukung dia dan tepuk2 nasib baiklah dapat dia tido...nasib baik ader bw kipas...tak tahan panas rupanya anak mama nie...kena kipas sedap jer dia tido...dlm kul 3.30ptg barulah blh balik..lepas lela ngan kak leha dah sampai.....itupun mak tak balik dulu...kitaorg balik coz marissa dah ngamuk...tak nak duduk lg...

Bukan main susah lagi nak ambik gambar sesama...tuelah sayang takde...tgk nie gambar tak lengkap nie.....

November 10, 2010

Cuti Deepavali...........

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 5:30 PM 0 comments
Kali nie cuti deepavali aku lak yg sibuk2 cuti...cuti awal satu hari...sebabnya bawa FIL aku gie ambik darah kat hospital...ari tue sakit...kena ambik darah lagi sekali...utk check mcm2 sakit aper yg ader...Rabu tue aku keluar awal balik keje jer terus balik...Sampai sana dln kul 6 lebih...cepat gak aku bawa kete...

Rindunya kat anak mama yang nie...Nurhan...tgk mcm dah kurus jer sayang nie...

Anak mama nie pun mama rindu gak...tengok tue...bila mama ader jer mula ler dia punya ngada2 dtg...sikit2 nak nangis...Dah terlebih manja dah syg...

Apalagi adiknya pula ler jadi rebutan...sorang suruh pandang kakak sorang suruh pandang abang...last2 adik dia pening nak layan blah naik walker gie dapur...cari FIL aku or adik ipar aku...kakak ngan abg asyik gaduh jer...dia pun bosan...dlm kul 8 lebih baru ler my hubby balik...
Borak2 ngan dia lepak2 tgk tv...tido awal coz esok pepagi nak bw FIL gie hospital...

November 1, 2010

Anak Mama dah 7 bulan....

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 12:57 PM 2 comments
Hari nie genap Marissa 7 bulan...sekejap jer masa berlalu..Ari tue timbang dah 9 kg...
sekarang nie dah bertambah2 lasak dah anak mama nie...

Nie hobi baru dia posing macam nie...tgk tu kecik2 nak jadi model yer....

Syg tgk nie marissa dok gelak nie...

October 27, 2010

Lirik Lagu ST12 – KebesaranMu

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 3:40 PM 0 comments

Lirik Lagu ST12 – KebesaranMu

Kau tempatku mengadu hati
Memberi segala hidup
Dunia dan seisinya milik-Mu
Mencintai-Mu sejati

Ku manusia yang penuh dosa
Berharap ampunan-Mu
Lihat di langit kesempurnaan hati-Mu
Kau cinta pertama dalam hidup

reff:
Allahu Akbar Maha Besar
Memuja-Mu begitu indah
Selalu Kau berikan semua
Kebesaran-Mu Tuhan

repeat reff [3x]

Kebesaran-Mu Tuhan

October 26, 2010

Rindunya Orang2 di Senai...

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 4:39 PM 0 comments

Rindunya pada sayang...mirza...nurhan...Baby marissa mlm tadi demam lak...mesti dia rindu sesangat kat abg ngan kakaknya...semalam bila dengar suara baba dia tgk jer telefon...mcm tercari2 mana suara tue datang...lambatnya rasanya masa berlalu minggu nie..........

October 25, 2010

Class Cupcakes & Choc Cake Deco

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 3:40 PM 0 comments
Ari ahad ari tue pegi Class deco cupcakes...MArissa tinggal ler kat baby sitter jap...KAli ni belajar ngan Anis magic fingers muda lagi dia dah boleh mengajar...best rasanya belajar ngan dia...mula2 ingatkan belajar ngan sapa ler...tup..tup bila org nya dtg rupanya member sama tempat keje kak nab...

Kali nie belajar deco 16pcs large cupcakes...ader fondant sekali...start kul 9 sampai 12.30..rehat keluar jap ngan kak nab gie ler makan kat luar....
Jalan2 makan...ptg tue sambung balik kelas...

Petang nie kelas choc deco cake lak..ptg nie ader 4 org...Start kul 2 lebih sampai kul 4.30ptg...
Nielah hasilnya...

Choc cake....2kg....

Nie sempat posing sebelum balik...........tq anis...lain kali bleh belajar lagi...


Kalau minat nak order click sini Azlyacupcakes...

October 24, 2010

Masak2 untuk marissa...

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 10:00 AM 0 comments
Nie kali kedua aku masak untuk marissa...arie tue stop sekejap sebab dia susah nak buang air...aku bagi dia nestum cerelac beras + soya...Dia memang suka sangat nestum tue...
Sebabkan cuti melaka maju so aku start nak masakkan dia balik...

Aku just buat bubur nasi + carrot jer..tue jer yang ader barang2 kat rumah...marissa sekarang nie susu pun dah kurang...

Tengok tue comotnya anak mama...dia just baring atas bantal tinggi sikit....Dia punyaler selera...Esok mama buat resepi lain lak yer sayang....

 

❤♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review