December 20, 2011

Jln2 Cari Makan...

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 6:13 PM 0 comments
Jalan2 di pagi hari....Lepas hantar busunya gie keje..kita minum dulu..
si kecik ngan baju tidur lg...


Mirza dah besar dah anak mama nie...thn depan darjah 1 dah..


Marissa yg tgh mengamuk...makanan lambat...


Roti canai mama dah sampai...


tgh dikacau oleh kakak..


Bukan kecik yg tak sabar nak makan..
nak pinggan sendiri yer..


Air milo mirza ngan Nes O ais mama..
Lepas mkn terus gie klinik gigi nak tampal gigi...
Petang tue masa nak ambil busu sempat singgah giant...Diaorg naik main mainan nie...
Besar tempat mainan budak2...dah tue free lak tue...


Mirza ngan Marissa...Budak kecik yg tak nak turun2...
Bila berhenti jer dia tahu nak tekan mana bg jalan...


Dah puas main ambik busu balik keje...then balik rumah...tido ler...

October 25, 2011

MAndi di Pengkalan Balak..

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 4:43 PM 0 comments
Arie ahad ari tue takda apa aktiviti nak buat...Kak nor nak antar anak buah balik asrama kat KUIM...so dia org gie pantai dulu sebelum hantar nurul balik asrama...seperti biasa abg long memancing yg lain2 sebuk mencari remis...kalau tak silap aku ler...
Adik aku dari kl balik so dia org pun nak join...mirza awal2 lagi nak ikut gie mandi...kesian tgk si kecik tinggal sorang aku pun follow gak....

Sampai sana lepak2 kat gerai makan diaorg order mkn laksa,rojak, nasi ayam dan mee kari pun ader...lepas tue terus gie pantai cari tempat yang okay dan terus port kat situ...
budak2 terus salin baju tak sabar nak mandi...
Nasib baiklah air laut tue ok...

Marissa mula-mula mcm takut jer...almaklumler first time mandi laut...kena kaki sikit terus nak pegi dalam lagi...aku lak tak bawa baju ingatkan marissa tak nak mandi...
Last2 aku suruh dia duduk kat atas pasir tue...main ombak....main pasir....

Last2 suruh anak buah bawa masuk dalam air...sikitnya suka tak nak naik...

KAkaknya biasaler...dapat air tak ingat dunia...

nie adik ipar aku ngan anaknya...aqif...yg memanjat tue anak buah aku sarah...
Terpaksalah nurul layan coz marissa pun taknak naik..
Yang nie lak kakak ku yg sulung operasi mencari remis...


Sampai dlm kul 7 still tak naik2...sampai jer azan magrib semua naik...siap2 terus gie mkn kat tepi pantai...kat sini makanannya best2...ada nasi goreng pantai...roti canai...dan mcm2 juga...
Lepas mkn terus balik rumah...dalam kereta semua dah selamat...zzzzzzzzzz

October 20, 2011

IKLAN JAP>>AYYLAA COLLECTION

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 5:38 PM 1 comments


Assalamualaikum....

kekawan semua...sebenarnya nak
iklan jap...

Kami baru melancarkan blogshop tudung kami
Ayylaa'S coLLection...
pada minggu ini....
jika berkesempatan jenguk2lah blog kami...



October 4, 2011

Kenduri sempena Haji di Johol...

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 4:00 PM 0 comments
Semalam ayah buat kenduri dirumah makcik di johol coz makcik dapat mengerjakan haji tahun nie...kalau tak silap aku next week makcik pergi...Makcik buat kenduri ngan adiknya sekali...so di buat kat johol...ayah tempah cupcakes 100pcs kat aku...nie gambar sepanjang perjalanan kesana...
Nasib baik cuaca tak panas..cuma risaulak sebab takut hujan...waktu mula-mula gerak cuaca biasa jer...dah sampai kawasan negeri 9 hujan mula turun...sampai jer kat johol hujan pun berhenti...kitaorg sampai dalam kul 1 tghari...

Kakak2 semua sampai lambat sikit coz ader yg tersesat...ade yg dr seremban...so tak tahu jalan ke sana...Lepak2 kat sana dan gerak balik dalam kul 5...punyaler ngantuk nak drive ptg nie...semua yg ader kat kereta dah selamat tidur...tinggallah aku sesorang menahan ngantuk...sampai jer rumah aper lg sambung zzzzzzzzzzz....
Malam nie nak kena keluar ambik adik balik keje...coz tadi gie sana naik kete dia....

October 1, 2011

Marissa 1 tahun 6 bulan...

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 4:00 PM 0 comments
1/10/2011- Marissa genaplah setahun 6 bulan....tak sangka sekejap jer masa berlalu...sekarang nie bukan main nakal lagi...nie main sunglass kakaknya...nak pakai sendiri...
bila lak nak bawa gie klinik nie...nak ambik suntikan...

September 28, 2011

~Jus MOnAvIe~@ MoNaViE Juice...

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 4:49 PM 0 comments

~Jus MOnAvIe~@ MoNaViE Juice...




Why Monavie??
High Anti Oxidant and phyto-nutriens
19 fruits bottled to maximize the life giving qualities


To heal diseases include~

Cancer,diebetes, blood pressure,alzheimer, gastric, high cholestrol, stress, menopouse, period pain, allergy, sleeping disorder, arthritis
prostrate and many more... Contact me for further inquiries~012-7114506


Okaylah tak da apa nak story...Disebabkan ada pertukaran kerja ada sedikit sibuk di tempat baru...nak menyesuaikan diri ngan kerja baru dan byk gak nak kena belajar...so blog nie tak sempat2 nak updated...Kat sini nak share pengalaman aku minum jus nie....dulu kalau tido lambat @ makan lambat mula lah migrain datang menyerang...sekarang nie kalau rasa mcm nak pening2 aku minum jus monavie original...tak perlu lagi nak makan ubat migrain atau ubat tahan sakit...Kalau malam tidur lambat coz layan cite korea esok pagi tue tak susah dah nak bangun...badan pun rasa ringgan je...Kalau nak rasa perubahannya cubalah....

Lagi satu nak cerita tentang monavie pulse...FIL memang ader sakit berkaitan ngan urat sarat...arie tue hampir2 kena strok...Bagi FIL minum monavie pulse dalam 2 botol dah rasa perubahan...badannya dah rasa ringgan sikit...dah ader tenaga...Bagi yg susah mengandung...cuba amalkan monavie original...insyaallah adalah rezekinya...tak salahkan kalau kita nak berusaha...



September 16, 2011

Santai di petang Raya....

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 5:00 PM 0 comments
Takda apa aktiviti yg nak dibuat di petang-petang raya mr hubby lak still keje lagi....
si kenit tak nak duduk dalam rumah..so lepak2 kat depan sambil main buai...
my hero yg kuat merajuk...marah sikit jer merajuk...

si kecik yg tak nak turun2 dari buai...penat mama nak tunggu nie....

Gambar bertiga...


Mama pun nak interframe....


nielah buai yg diaorg suka main bila balik rumah MIL......
Bestnya cuti bila bersama ngan ank2 sepanjang masa.....rasanya sekejap jer masa tue berlalu...

September 15, 2011

Raya Ketiga....

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 1:00 PM 2 comments
Disebabkan tak jadi balik raya kedua...so pagi raya ketiga dah gerak balik melaka....dalam kul 7.30pg dah gerak dah...lagipun dah janji ngan kakak semua nak join diaorg jalan raya sekali..
Terpaksalah kejut hubby bgn awal...kalau dia ngantuk ready nak drive...tapi hubby tak ngantuk sama sekali...dr jb ke melaka asyik berbual...nasib baik tegur hubby apsal tak masuk simpang ayer keroh....rupanya dia tak perasan dah sampai melaka...nasib baik tak terlepas simpang...

Mr driver yg serius semasa memandu...

My baby Marissa...muka ngantuk...tapi taknak tidur lg...

My hero Rafiqnurhan...still sambung tidur dlm kete....

Anak sulung mama... Mirzarafiqah...kalau tido dlm kete mmg baring...nasib baik adiknya nak tidur duduk...
Sampai rumah dlm kul 9 lebih...semua rupanya tgh siap2....ingatkan dah terlambat rupanya semua blm lagi...
Siap2 tunggu kakak yg sulung sempatlah masing posing...

Mama ngan Marissa...

My Hero Muhammad Rafiqnurhan...
nangis cos kena paksa ambik gambar....

gambar nie dia suka lak...
Saje jer letak gambar bebanyak....jejalan raya sampailer ke malam...habis semua rumah sedara gie....







September 14, 2011

Raya Kedua Kami....

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 1:00 PM 2 comments
Seperti biasa raya kedua barulah kami berjalan kerumah sedara mara sebelah hubby...Then tunggu adik ipar dr masai baru kerumah nenek belah MIL..tapi berapa jer rumah yg ader...yg lain semua dah balik kg memasing...Kali nie adik ipar lambat sgt dtg....

Disebabkan budak2 dah siap semua...dah mengamuk2 ajak jln so kitaorg pun jlnlah dulu....

sambil jln sambil posing dalam kete...dah sori yer mr driver...tak dapat nak ambik gambar...

Sepatutnya lepas gie rumah nenek kat tiram nie...kitaorg terus blk melaka...tapi adik ipar yg dr masai tue dpt stay 1 malam jer kat rumah MIL...hubby ajak balik esok jer...
Punyaler bengang....tapi nasib baik adik ipar tue tgh mengandung....

So malam tue kitaorg tapau KFC utk mkn...bila dah ramai2 nie mulalah bosan nak mkn nasi impit....tapi tak sangka KFC pun ramai org...kedai pun byk tutup lg...maklumlah raya kedua...

Daiorg sibuk main kat luar...sempat gak bergambar ngan hubby...tapi cameramannya anak sulung i ler.Mirza....okayler dr takda gambar langsung...

So malam nie semua tidur awal coz esok pagi2...nak gerak balik melaka....


 

❤♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review