September 28, 2011

~Jus MOnAvIe~@ MoNaViE Juice...

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 4:49 PM 0 comments

~Jus MOnAvIe~@ MoNaViE Juice...




Why Monavie??
High Anti Oxidant and phyto-nutriens
19 fruits bottled to maximize the life giving qualities


To heal diseases include~

Cancer,diebetes, blood pressure,alzheimer, gastric, high cholestrol, stress, menopouse, period pain, allergy, sleeping disorder, arthritis
prostrate and many more... Contact me for further inquiries~012-7114506


Okaylah tak da apa nak story...Disebabkan ada pertukaran kerja ada sedikit sibuk di tempat baru...nak menyesuaikan diri ngan kerja baru dan byk gak nak kena belajar...so blog nie tak sempat2 nak updated...Kat sini nak share pengalaman aku minum jus nie....dulu kalau tido lambat @ makan lambat mula lah migrain datang menyerang...sekarang nie kalau rasa mcm nak pening2 aku minum jus monavie original...tak perlu lagi nak makan ubat migrain atau ubat tahan sakit...Kalau malam tidur lambat coz layan cite korea esok pagi tue tak susah dah nak bangun...badan pun rasa ringgan je...Kalau nak rasa perubahannya cubalah....

Lagi satu nak cerita tentang monavie pulse...FIL memang ader sakit berkaitan ngan urat sarat...arie tue hampir2 kena strok...Bagi FIL minum monavie pulse dalam 2 botol dah rasa perubahan...badannya dah rasa ringgan sikit...dah ader tenaga...Bagi yg susah mengandung...cuba amalkan monavie original...insyaallah adalah rezekinya...tak salahkan kalau kita nak berusaha...



September 16, 2011

Santai di petang Raya....

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 5:00 PM 0 comments
Takda apa aktiviti yg nak dibuat di petang-petang raya mr hubby lak still keje lagi....
si kenit tak nak duduk dalam rumah..so lepak2 kat depan sambil main buai...
my hero yg kuat merajuk...marah sikit jer merajuk...

si kecik yg tak nak turun2 dari buai...penat mama nak tunggu nie....

Gambar bertiga...


Mama pun nak interframe....


nielah buai yg diaorg suka main bila balik rumah MIL......
Bestnya cuti bila bersama ngan ank2 sepanjang masa.....rasanya sekejap jer masa tue berlalu...

September 15, 2011

Raya Ketiga....

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 1:00 PM 2 comments
Disebabkan tak jadi balik raya kedua...so pagi raya ketiga dah gerak balik melaka....dalam kul 7.30pg dah gerak dah...lagipun dah janji ngan kakak semua nak join diaorg jalan raya sekali..
Terpaksalah kejut hubby bgn awal...kalau dia ngantuk ready nak drive...tapi hubby tak ngantuk sama sekali...dr jb ke melaka asyik berbual...nasib baik tegur hubby apsal tak masuk simpang ayer keroh....rupanya dia tak perasan dah sampai melaka...nasib baik tak terlepas simpang...

Mr driver yg serius semasa memandu...

My baby Marissa...muka ngantuk...tapi taknak tidur lg...

My hero Rafiqnurhan...still sambung tidur dlm kete....

Anak sulung mama... Mirzarafiqah...kalau tido dlm kete mmg baring...nasib baik adiknya nak tidur duduk...
Sampai rumah dlm kul 9 lebih...semua rupanya tgh siap2....ingatkan dah terlambat rupanya semua blm lagi...
Siap2 tunggu kakak yg sulung sempatlah masing posing...

Mama ngan Marissa...

My Hero Muhammad Rafiqnurhan...
nangis cos kena paksa ambik gambar....

gambar nie dia suka lak...
Saje jer letak gambar bebanyak....jejalan raya sampailer ke malam...habis semua rumah sedara gie....







September 14, 2011

Raya Kedua Kami....

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 1:00 PM 2 comments
Seperti biasa raya kedua barulah kami berjalan kerumah sedara mara sebelah hubby...Then tunggu adik ipar dr masai baru kerumah nenek belah MIL..tapi berapa jer rumah yg ader...yg lain semua dah balik kg memasing...Kali nie adik ipar lambat sgt dtg....

Disebabkan budak2 dah siap semua...dah mengamuk2 ajak jln so kitaorg pun jlnlah dulu....

sambil jln sambil posing dalam kete...dah sori yer mr driver...tak dapat nak ambik gambar...

Sepatutnya lepas gie rumah nenek kat tiram nie...kitaorg terus blk melaka...tapi adik ipar yg dr masai tue dpt stay 1 malam jer kat rumah MIL...hubby ajak balik esok jer...
Punyaler bengang....tapi nasib baik adik ipar tue tgh mengandung....

So malam tue kitaorg tapau KFC utk mkn...bila dah ramai2 nie mulalah bosan nak mkn nasi impit....tapi tak sangka KFC pun ramai org...kedai pun byk tutup lg...maklumlah raya kedua...

Daiorg sibuk main kat luar...sempat gak bergambar ngan hubby...tapi cameramannya anak sulung i ler.Mirza....okayler dr takda gambar langsung...

So malam nie semua tidur awal coz esok pagi2...nak gerak balik melaka....


September 13, 2011

Cerita Raya 2011..Raya Pertama Kami...

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 1:00 PM 4 comments
Rasanya masih belum terlewat jika nak cerita ttg sambutan hari raya...biasalah entry nie lambat internet kat rumah dah kena potong...so bila kat opis baru free baru blh updated blog...Tahun nie seperti biasa raya di Senai...Dah balik senai dari hari Jumaat lagi...Balik awal coz takut jalan jammed kalau lambat nanti...Sampai sana ptg jugalah...coz kete blh tahan...Biasalah seperti tahun2 sebelum nie pagi raya tak gie kemana2 pun...ada anak kecik so tak pergilah sembahyang raya..Tahun nie Marissa nangis masa pakaikan baju kurung...Gambar pun tak berapa cantik coz telefon lak jatuh marissa dah balik 2 tiga kali...
Yang asyik nak posing anak bujang aku...nurhan...gambar mirza ngan marissa mmg teruk...ngada2 tak nak pandang camera....

Waktu nie sementara tunggu org nak dtg marhaban kat rumah...masing2 dah mengamuk...siap awal2 tapi baba masih tak sampai2 diaorg nak ikut jejalan tue...
Rupanya selama nie byk gak rumah yg diaorg gi...Hubby aku start bwk anak2 bila dah sampai rumah kat taman...so next yer jgn lupa bwk anak2 awal yer...blh collect duit raya bebanyak...


Dah lepas berjalan masing2 cukup happy coz dpt collect duit...biasalah duduk rumah melayan sedara dtg...FIL aku kiranya anak lelaki yg tua...so adik2nya semua dtg ke rumah...
Nie gambarngan my hubby...tapi tak berapa clear...nie jer gambar yg ader....


Petang raya nie terjadi perkara yg menyedihkan....anak bujang aku Nurhan eksiden...kena langgar kereta...tapi nasib baik kereta tue sempat brek...hanya terlanggar sikit itupun dah buat suasana kat rumah jadi kelamkabut...Hubby aku keluar kerumah neneknya di depan rumah...aku lak kat dalam rumah tgh layan tetamu ngan Marissa...dia terus lintas jln nak kerumah nenek hubby mengikut mirza...tapi nasi baik tak apa2 cuma calar2 sikit kat muka,tgn ngan kaki....
Mukanya...
tangan
Buku lali...
Tapi alhamdullilah takda kecederaan yg serius...mlm tue takda gie mana2 just lepak2 kat rumah...SIL dah sampai so lepak2 dah borak2 jer sambil melayan tetamu yg ader....

September 7, 2011

Cookies for raya....

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 11:05 AM 2 comments
Tahun tak sempat langsung nak buat kuih raya yg lain nie jer yg sempat buat...

Conflakes madu...


Oreo Black Beauty


German Cookies...

Semua nia ikut resepi kak azlita aziz...tq for the recipe...2 jenis biskut nie mmg laris...sekejap jer dah habis...budak2 suka oreo black beauty...

September 5, 2011

IKLAN KESIHATAN>>>>>MONAVIE....

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 12:36 PM 0 comments


Berminat nak order sms me 012-7114506....special price.....Melaka & JB & KL...
 

❤♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review