November 25, 2010

My Princess...Mirza & Marissa...

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 1:00 AM 2 comments

Nie gambar mirza baru lepas merajuk nie...lagi 15 hari jer lagi anak sulung mama nie nak 5 tahun...Next year dah masuk pra sekolah dah...risaunya mama...dah besar dah anak mama nie...Next year Mirza dah duduk ngan mama...so mama dah ader org boleh tolong tgk2kan baby...takderlah baby boring jer...asyik2 tgk muka mama nie...
Mama kat melaka nie jangan lupa belajar yer sayang...

Nie pulak baby mama Marissa lg 6 hari dah nak masuk 8 bulan dah..kejap jer masa berlalu..Sekarang nie marissa baru gerak2 kedepan sikit...duduk pun tak blh sgt...semalam tgk2 mcm gusi dia putih jer...nak tumbuh gigi ler tue...tue yg sekarang ni gusi dok gatal2 jer...tahun depan bila kakak dah sekolah kat melaka kesian kat abang yg sorang tue..tinggalle dia kat senai...Bilalah mama nak dpt keje kat senai nie...Okaylah takder aper dah nak tulis..takder idea nak mengarang...

November 24, 2010

Jual Gak PYNJAMAS I LOVE MOM

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 8:22 PM 0 comments
Marissa wearing size 12-24mth
Nurhan wearing size 4yrs..
Sekarang nie tgh sibuk2 nak jual baju baby...buat permulaan beli pynjamas nie...tgk tue...anak2 yg melaram dulu..yg kakaknya jelous..sebab tak der mcm tue...tapi mama dah pujuk2 ok ler tue...

November 18, 2010

Hari Raya Aidiladha...

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 12:13 PM 0 comments
Kali nie aku updated blog dari senai...nak upload gambar tertinggal lak cable hphone kat melaka...Seperti biasa aku balik jb ptg raya tue...nak buat camner...hubby ngan anak2 ader kat sana...Lepas jer keje terus blah..takut jaam sesak...dah lepas machap kat lane kanan ader eksiden...aku tgk bas cam terbabas kat tepi jer...aku pun jadi seram jer...teringat eksidwn 10.10.10 ari tue...ya allah minta2 jauhkanlah...
Dari melaka sampai jb marissa tak tido pun...bila dia nak nangis jer aku bebual ngan dia cakap nanti yer syg ...nak jumpa baba nie....dia senyum pandang aku tak jadi dia nangis...Sampai senai dlm magrib...Seperti biasa takder aper nak cerita...raya lepak2 kat rumah..
takder pegi mana2..lepak2 ngan anak2 kat Jb jer...Tunggu kakak ipar ngan adik ipar dtg dr Masai ngan Parit Sulung...Pagi2 dah siap sibuk ler berposing masing2...

...Ajar mirza belajar...tapi sikit ler punya susah...kadang2 aku terpikir gak..macamanaler cikgu nie sabar layan karenah anak2...macam aku nie sikit jer dah tak sabar...nak nak mirza nie marah sikit nak nangis...pening nya aku...ya allah bagilah kesabaran dekat hambamu ini dalam mendidik anak2...
Ari nie..pepagi dah bw FIL aku gie hospital..ader check up..on the way balik dlm kul 10 hubby tel kata marissanya bdn tiba2 bengkak2...nasib baik dah nak sampai ...balik terus jer bawa gie klinik..doktor kata kena "gegata"...gatal2seuruh bdn dan kepala...dia bg ubat...pujuk2 marissa tido...balik masukkan dia kat buai...harap2 lepas mkn ubat ok yer syg mama nie.....

November 12, 2010

Model Busha Legging Mama...

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 11:57 AM 0 comments
Sekarang nie tiba2 lak rasa nak jual brg2 baby...selalu tgk kalau beli online kekadang barangnya mahal...sekarang nie tiba2 mama dah jadi penjualnya...hiii...Bukan main susah nak suruh model nie pusing bontotnya...saja nak tunjuk...


tgk tue dah pandang depan....


Nie lagi satu jenis....tak mahal yer...RM8.00 jer satu....minat tgk fb yer.....

November 11, 2010

Kenduri Kahwin di Senai....

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 1:00 PM 0 comments
Ari tue 7/11 masa balik senai ader kenduri kahwin...Kat area skudai tak salah aku...gie sana dlm kul 11 lebih...kiranya mak punya anak buah ler kahwin...Nie gambar marissa ngan MIL aku...

Biasaler sampai kat sana anak2 pantang nampak mamanya pegang camera...terus nak posing jer kejenya..sampai mama dah tak larat nak layan bergambar...

Takder aper nak tolong just duduk kat sana...tunggu sampai diaorg sanding...

Nie duaorg asyik main kejar2 sampai rambut semua dah basah kena peluh...Marissa lak dah nangis sebab dah ngantuk sgt...dukung dia dan tepuk2 nasib baiklah dapat dia tido...nasib baik ader bw kipas...tak tahan panas rupanya anak mama nie...kena kipas sedap jer dia tido...dlm kul 3.30ptg barulah blh balik..lepas lela ngan kak leha dah sampai.....itupun mak tak balik dulu...kitaorg balik coz marissa dah ngamuk...tak nak duduk lg...

Bukan main susah lagi nak ambik gambar sesama...tuelah sayang takde...tgk nie gambar tak lengkap nie.....

November 10, 2010

Cuti Deepavali...........

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 5:30 PM 0 comments
Kali nie cuti deepavali aku lak yg sibuk2 cuti...cuti awal satu hari...sebabnya bawa FIL aku gie ambik darah kat hospital...ari tue sakit...kena ambik darah lagi sekali...utk check mcm2 sakit aper yg ader...Rabu tue aku keluar awal balik keje jer terus balik...Sampai sana dln kul 6 lebih...cepat gak aku bawa kete...

Rindunya kat anak mama yang nie...Nurhan...tgk mcm dah kurus jer sayang nie...

Anak mama nie pun mama rindu gak...tengok tue...bila mama ader jer mula ler dia punya ngada2 dtg...sikit2 nak nangis...Dah terlebih manja dah syg...

Apalagi adiknya pula ler jadi rebutan...sorang suruh pandang kakak sorang suruh pandang abang...last2 adik dia pening nak layan blah naik walker gie dapur...cari FIL aku or adik ipar aku...kakak ngan abg asyik gaduh jer...dia pun bosan...dlm kul 8 lebih baru ler my hubby balik...
Borak2 ngan dia lepak2 tgk tv...tido awal coz esok pepagi nak bw FIL gie hospital...

November 1, 2010

Anak Mama dah 7 bulan....

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 12:57 PM 2 comments
Hari nie genap Marissa 7 bulan...sekejap jer masa berlalu..Ari tue timbang dah 9 kg...
sekarang nie dah bertambah2 lasak dah anak mama nie...

Nie hobi baru dia posing macam nie...tgk tu kecik2 nak jadi model yer....

Syg tgk nie marissa dok gelak nie...

 

❤♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review