July 26, 2011

GK4 Melaka Tour 2 & 3 July 2011

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 11:58 AM 0 comments
LAtely nie memang malas nak updated blog...dgn kesibukan tugas2 harian tambahan lak ngan SUKUM 36 lak..makin sibuk...Baru sempat nak updated entry utk awal bulan ari tue...
Member2 dari KL..Yann,Sheila & Zack satu family jejalan balik Melaka...
Diaorg booking homestay kat BKD...dekat jer ngan rumah yg baru di jual tue...
Nie sheila ngan anak z....homestay corner ngan 3 bilik...aku ngan anak2 ikut menyemakkan diri lepak2 kat sana..
Diorang sampai dlm kul 12.30tgh dari KL...Yann & Sheila jemput aku kat rumah..Lepas tu terus je kitaorg gie makan tghari kat LOT85..kedai Yasmin junior kitaorg...

Aku ngan yann..nak bergambar berdua ngan yann pun tak dpt...Mirza siap rapat lagi bila dia dgr takpe nanti aku crop gambar dia...mcm nie mcmana nak crop...

Mama ngan Marissa..waktu nie masih diam sebab nak makan...lepas tue dah nak turun...

Zack ngan anak sulungnya...semua baru lepas habis mkn...sebabkan dah lapar lupa lak nak snap gambar makanan...

Nielak Sheila ngan Yann...Dua2 lum kahwin...siapalah yang naik pelamin dulu....

Dah habis makan baruler dapat bergambar sesama..waktu nie Malin kena tinggal sebab lambat...

Sempat gak bergamabr ngan tuanya kedai...Min...tq coz belanja kitaorg...
aku rugi lak dah byr dulu....
Lepas mkn diaorg teringin nak tgk sekolah lama kitaorg...dengan selamba masuk jer kete macam nak gi melawat anak kat asrama....

Gambar kat stage utk perhimpunanan waktu kita dulu takde lagi tempat nie...

Gambar kat court bola tampar tak silap aku...waktu nie anak2 tgh main lari2...dpt ler bergambar berempat...

Nielah gambar Kantin yang dah makin meriah...

Nielak gambar surau...sgt cantik surau nie sekarang...waktu dulu tak ler semeriah nie...

Sempat gak yann masuk hostel utk candid gambar nie...Kat belah atas tue ialah dorm A1...dom kitaorg masa form 5...waktu tue diaorg kata muka2 wanted jer kat dorm tue...

Sheila sempat bergambar kat kelas lama dia...dan belah belakang sana lak kelas lama aku...

Sebelum balik sempat lagi bergambar kat signage nie...Waktu nie dlm kul 2 lebih...Lepas tue terus diaorg ajak gie minum coconut shake...dr jauh jln dah jammed..tgk org yg nak bungkus siap beratur lagi...Kitaorg nak minum kat situ .dah parking tgk takde langsung tempat duduk..ingatkan dah nak blah gie cawangan lagi satu...nasib baik ader meja kosong...
1 meja bulat kitaorg duduk reramai...

Sebabkan duduk depan sekali tue yg dpt air cepat...nielah coconut shakenya...tgh panas2 memmang best..kat sini ade makanan gak nasi lemak,bihun,mee serta kuih muih...tapi satu jer takder..air suam okay...

Tengok tue anak dara aku duduk kat atas pangku sheila...tempat takder kosong...sambil mkn nasi lemak...mula2 dia nak air tebu...bila dia nampak coconut shake terus tak jadi nak air tebu...maknyalah terpaksa mengalah...

Destinasi seterusnya lak untuk membeli belah durian...nak tapau mkn kat rumah along malin...

waktu nie sheila ngan yann jer yang turun sebab anak mama Marissa tgh tidur...dia tido masa kat coconut shake lagi...
Biasa tidur siang...
Mirza dah masuk kete lepas pau untie sheila buah mangga...

Nielah aksi2 mereka membeli durian...

tengah tawar menawar lah tue...
Lepas beli durian terus jer balik ke Homestay...sampai jer bkd terus gie rumah malin yg dekat taman tue juga...makan durian ngan lempeng ngan sambal goreng kak senah..

Malam lak mmg dah rancang nak makan ikan bakar...mula2 nak gie ala kassim...tapi rupanya tutup coz anak nya kahwin...last2 kitaorg gie anjung batu...
dah lama tak gie sana...tapi mlm tue mkn mcm tak puas...coz masakkannya dah lainlah.....

Dalam tak puas tue habislahh gak makanan...Lepas nie dah siap nak gie karaoke lak...dlm kul 11 lebih dah gerak dah....
Okaylah dlm bilik dia luaslah..karaoke nie kat sebelah Mahkota Parade...kitaorg booking 2 jam...

Nie anak dara aku merangkap penari latar utk malam nie...tak reti2 duduk diamm...menari ikut rentak lagu...

yang Marissa pun sama hidup gak...merayau rayau kat dlm nie...tak nak duduk langsung...diaorg pun heran..tak reti2 tido si kecik nie...

Kau tgk tue tgh duk mengemaskan barang2 kat atas meja tue...semua benda ngan minuman nak makan dan minum...nasib baiklah tak ape2...

Nie kat luar waktu nak balik...tgk jam dlm kul 2 lebih...anak2 aku Marissa ngan Mirza mata still terang lagi...Balik homestay...borak2 jap...dan tidur....semua kepenatan...

Hari kedua takde gie mana2...lepas check out terus gie makan tengahari kat ayam penyet kat dpn mydin MITc...sempat berposing sebelum balik...
Rasa mcm tak puas lg jumpa kekawan...borak2 pun tak dapat lelama...coz terlalu byk aktiviti...
Okaylah...next aktiviti lepas nie berbuka puasa....tapi tak tahulah lagi dapat join ker tak...

July 5, 2011

Hari Keluarga KEJARI...part 3..sukaneka...

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 8:23 AM 0 comments

Second day kat sana....bangun pagi2...siap2kan 2 anak dara aku...lepas tue terus gie breakfeast kat cafe bwh tue...ingatkan yg lambat sekali...nasib baik ader yg lain...
Siap minum terus gie tepi pantai...nasib baik diaorg lum start lagi...
Nie tak silap aku games yg pertama...

Nampak tak gambar aku...yg paling comel kat tepi tue...tukang tgk jer...
Lepas tue acara utk kanak2 tiup gula dlm tepung...Tepung punya banyak membukit...kesian anak mama tiup2 tak jln tepung tue....

Nie gambar mirza ngan anak kak ida..idina...dua2 sama baya...sekejap jer dah berkawan berdua...anak dara mama nie memang peramah..

masing2 dah comot kena tepung...tapi masih lagi nak bergambar...
Aku aderlah juga masuk 2 acara...bawa bola ngan chopstik ngan lari dalam guni...tengok gambar tue...guni tu sekerat pinggang jer...nasib baik tak jatuh...

Mirza menang tempat kedua acara bawa bola ngan sudu...terubat gak sedih dia sebab kalah semalam...

acara nie dia kalah lak...sebab bawah bola bukan main perlahan lagi...

yang sekenit nie tak blh main apa2...letak kat atas pasir takut lak nak jalan...
Tunggu games lambat lagi habis...mirza dah sibuk nak mandi kolam...aku terus bawak dia mandi kolam...semalam jer tak sempat mandi....

Mirza ngan Marissa ngan pakaian mandi masing2...si kenit nie bukan main suka lagi dapat main air...siap nyanyi lagi....la..la...la...

Gambar tak berapa cantik coz camera tak berapa elok...

Marissa & Mama....
Marissa tengah sibuk mandi....
 

❤♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review