October 27, 2010

Lirik Lagu ST12 – KebesaranMu

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 3:40 PM 0 comments

Lirik Lagu ST12 – KebesaranMu

Kau tempatku mengadu hati
Memberi segala hidup
Dunia dan seisinya milik-Mu
Mencintai-Mu sejati

Ku manusia yang penuh dosa
Berharap ampunan-Mu
Lihat di langit kesempurnaan hati-Mu
Kau cinta pertama dalam hidup

reff:
Allahu Akbar Maha Besar
Memuja-Mu begitu indah
Selalu Kau berikan semua
Kebesaran-Mu Tuhan

repeat reff [3x]

Kebesaran-Mu Tuhan

October 26, 2010

Rindunya Orang2 di Senai...

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 4:39 PM 0 comments

Rindunya pada sayang...mirza...nurhan...Baby marissa mlm tadi demam lak...mesti dia rindu sesangat kat abg ngan kakaknya...semalam bila dengar suara baba dia tgk jer telefon...mcm tercari2 mana suara tue datang...lambatnya rasanya masa berlalu minggu nie..........

October 25, 2010

Class Cupcakes & Choc Cake Deco

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 3:40 PM 0 comments
Ari ahad ari tue pegi Class deco cupcakes...MArissa tinggal ler kat baby sitter jap...KAli ni belajar ngan Anis magic fingers muda lagi dia dah boleh mengajar...best rasanya belajar ngan dia...mula2 ingatkan belajar ngan sapa ler...tup..tup bila org nya dtg rupanya member sama tempat keje kak nab...

Kali nie belajar deco 16pcs large cupcakes...ader fondant sekali...start kul 9 sampai 12.30..rehat keluar jap ngan kak nab gie ler makan kat luar....
Jalan2 makan...ptg tue sambung balik kelas...

Petang nie kelas choc deco cake lak..ptg nie ader 4 org...Start kul 2 lebih sampai kul 4.30ptg...
Nielah hasilnya...

Choc cake....2kg....

Nie sempat posing sebelum balik...........tq anis...lain kali bleh belajar lagi...


Kalau minat nak order click sini Azlyacupcakes...

October 24, 2010

Masak2 untuk marissa...

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 10:00 AM 0 comments
Nie kali kedua aku masak untuk marissa...arie tue stop sekejap sebab dia susah nak buang air...aku bagi dia nestum cerelac beras + soya...Dia memang suka sangat nestum tue...
Sebabkan cuti melaka maju so aku start nak masakkan dia balik...

Aku just buat bubur nasi + carrot jer..tue jer yang ader barang2 kat rumah...marissa sekarang nie susu pun dah kurang...

Tengok tue comotnya anak mama...dia just baring atas bantal tinggi sikit....Dia punyaler selera...Esok mama buat resepi lain lak yer sayang....

October 23, 2010

MELAKA MAJU 2010

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 10:00 AM 0 comments
Ari tue 20.10.2010 pergilah kat stadium hang jebat ader perlancaran melaka maju 2010...dah ler waktu pegi tersangkut nak dekat 2jam...sampai2 sana box cabutan bertuah dah diangkat...org punyaler ramai...sebenarnya aku pun tak pernah sampai kat stadium nie...

Sesaje nak bagi marissa tengok suasana malam...asyik duk rumah jer....Waktu bunga api dia dok tengok jer...tak takut pun...kusyuk jer dia tgk bunga api tue...

Dah sampai sana hphone semua takder line...Kakak aku semua dah naik kat granstand...So aku dengan dukung marissa naik ler tangga sampai kat tempat duduk atas sekali...sekali ramai gak org...tapi dapat ler juga duduk...

Nie pemandangan dari atas nie...tapi aku lepak tak lama...lagipun cabutan bertuah pun tak dapatkan...dlm kul 10 lebih aku dah blah dah...tapi jln jem sampai ghumah dah pukul 12 tgh malam...nasib baik esoknya cuti...

Tahniah melaka atas pengiktirafan sebagai Melaka Maju 2010.......

October 22, 2010

Hobi terbaru MARISSA

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 4:03 PM 0 comments
Sekarang nie Marissa suka sangat tarik kaki ke mulut...Sampai kakak aku cakap Marissa nak adik ler...Hisap jari kaki...Banyak ler nak adik...sekarang nie hobi baru dia nak bukakan stokin dia...bila dah buka stokin baruler dia tak tarik kaki...

Tapi malam nie aku pakaikan romper siap stokin sekali tue yang tak puas hati tak dapat keluarkan stokin tue.....sampai mengamuk2...tarik stokin....
Bila duduk berdua ngan marissa teringat kat Mirza ngan Nurhan kat senai...rindunya mama kat korang berdua...kat sayang pun rindu lagi......Bila ler mama nak dapat keje kat Johor nie.......

October 16, 2010

My Baby dah 6 bulan lebih....

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 9:00 AM 0 comments
Takder aper nak cerita...biasaler rutin harian biasa...marissa sekarang nie meniarap...pusing2 jer...angkat bontot sikit jer lepas tue dah malas nak gerak...kalau dudukkan dia sikitler punya suka...lagipun org yang kat rumah lak suka jer angkat dia...tue yg dah biasa berdukung jer...

Nie ngan mainan favorite dia...Zirafah...yg lain memang tak berkenan...Baju nie baru pakai sebab besar sikit...member2 opis yang bagi baju nie....Baru nampak gegirl sikit....

ngan puting...mesti kalau nak tidur...

Rutin harian tiap2 hari naik car seat...kalau satu hari tak naik kereta mesti mengamuknya...
Bila pagi2 mama dah siap jer dia lak tak tentu arah...takut sgt kena tinggal....tapi kali nie terpaksa mama tinggalkan....

October 15, 2010

Sedihnya....Pergi Pintar.....

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 3:00 PM 0 comments
Ptg nanti nak pergi PINTAR....pintarler sangat...terpaksalah tinggalkan Marissa ngan kakak aku...dia yang nak jaga...mula2 nak tinggalkan dengan baby sitter jer...tapi tetiba jer kakak aku cakap nak jaga Marissa...Lega sikit rasanya...lagipun anak2 kakak aku semuanya sama baya ngan Mirza ngan Nurhan....so aderler org yang agah2 dia...
Nie gambar pagi tadi sebelum antar dia kat baby sitter...

Sedihler pulak...takpernah rasanya berpisah ngan marissa...dari lahir sampai sekaran nie...tiap2 malam mesti ader marissa kat sebelah mama...Baby jgn nakal2 yer...malam jgn nangis yer...nanti mama risau tau...

sempat posing pagi tadi nie.....

10.10.10 Di Rengit...Batu Pahat...Senai...

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 8:19 AM 0 comments
Last week tarikh 10.10.10 ramai sgt org kahwin...nasib baik ari tue kat arie johor jer...
pagi2 dah bertolak...sampai sana majlis tunang...lepas tue nikah lak....dah macam artis ler pulak...Tengah org sibuk nikah marissa dah mengamuk...panasler tue...aku aper lagi cabutler naik kete...sampai dlm kete jer terus senyap....

Gambar semuanya tak cantik...camera hphone nie kena lama sikit baru nak snap gambar...budak2 biasa ler lepas amabik gambar terus nak tgk...tue yg bergoyang nie.......

sibuk sungguh nak bergambar tapi tak sabar....

yg marissa lak sibuk nak ambik telephone....
Hi...rindunya mama kat mirza & nurhan....lambatnya nak jumpa.....
Bilalah mama nak dapat keje kat jb nie......tak sanggup dah duduk jauh2 nie....

October 5, 2010

Bergaya ngan Cekak Rambut...

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 5:09 PM 0 comments





Sebenarnya mood malas nak updated blog dah dtg dah...Biasaler...nie just gambar puteri2 mama menggayakan pink cekak rambut...hee...biasaler kakak ler yang suka bergaya depan kamera...adiknya kena paksa pakai....
K lah nanti update dler cerita lagi...bye......

October 2, 2010

Jalan2 rumah auntie kesayangan MIRZA

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 12:30 AM 2 comments Links to this post
Nie raya keberapa nie tak ingat sangat...tapi pergi rumah Malin...dari balik melaka Mirza asyik ajak gie rumah auntie malin....so lepas magrib baru datang rumah dia...rumah malin kalau ikutkan selang 3 biji rumah ngan rumah aku beli tue...

Ein takder...keje malam minggu nie...kita org lepak2 ler rumah dia...dah lama tak jumpa...walaupun dekat jer rumah...tapi biasa ler masing2 dah berkeluarga...sibuk ngan keje lagi...

Biasa ler Marissa kalau rumah org jer mesti nak tido...NAsib baik malam nie tak meragam...cuma kakak dia jer tak reti nak duduk diam...

Bila marah je...mula ler buat muka tue....minggu nie last duduk ngan mama...next week mama ader kursus...so kena ler tinggal kat senai balik...bila sebut duduk senai jer...mula ler sedih....dia lebih suka duduk kat melaka...lagi pun lg dulu dia mmg manja ngan arwah ibu ngan ayah...KAt senai lak diaorg semua manjakan nurhan...sebab lg kecikkan diaorg bela....

October 1, 2010

Dah 6 bulan dah Marissa

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 5:00 PM 2 comments Links to this post
HAri nie 1/10/2010 genaplah Marissa 6 bulan...Nie gambar ambik pagi2 sebelum Mama pegi kerja...kalau mama dah siap pakai tudung mulalah tak boleh nak baring lagi...dah merengek suruh mama dukung...Sekejap jer masa berlalu...dah besar dah anak mama nie...tapi anak Mama nie baru pandai golek2 jer...nak kedepan bontot jer terangkat yang lain cam malas jer...tapi kalau naik walker punyaler laju...nasib baik kat rumah atuk ader carpet kat hall...kalau tak mesti laju jer..Kalau kat senai dari depan sampai dapur dia jelajah...nie ader video untuk tontonan baba kat senai tue...sayang tengok anak sayang ketawa nie....





Kalau pakai tshirt rupa macam nurhan jer kan...terpaksa ler cari baju pink jer...kalau tidak dah macam boy dah...Ni pakai baju pink pun dah rupa mcm boy jer...Bilalah rambut Marissa nak panjang nie....

Lagi Jalan Raya........Open House......

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 12:00 AM 2 comments Links to this post
HAri ahad lak gie open house rumah Maya janji ngan Marsha kul 4ptg...Aku dah tercepatler pulak...dok pusing2 tunggu kat simpang then marsha pun sampai...Sampai rumah maya hujan lak..MArissa dah nagis dah...rupanya buat projek....ishhh...lepas salinkan pamper nagis lagi nak tidor....KAt rumah maya makan sikit jer...ader nasi impit,rendang ayam, bihun ngan rojak kot...

LEpas gie rumah maya terus jer balik rumah..baby dah ngamuk nak tido kesian dia...Mirza lak asyik ajak gie TESCO ma...Jusco ma...KEsian dia...Malam tue nasib baik busunya gie tesco bawa ler dia...sikitnya suka dapat gie tesco...dia siap pau busunya KFC lagi...

Tengok tue mirzanya gigi...dah rosak teruk tue...asyik makan gegula jer kerjanya...kalau ckp gigie tak cantik pandai lak marah...tak boleh nak marah sikit...asyik ngajuk jer...yelah anak firstkan...terlebih manja tue.......
 

❤♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review