June 30, 2011

Hari Keluarga KEJARI...part 2..makan malam...

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 8:00 AM 2 comments
Sambung cerita hari pasal hari keluarga yer....nie latar belakang utk stage malam nanti...tema malam nie Hitam..putih & Merah....Ingatkan turun awal...rupanya org yg paling last...tempat pun dah penuh...menumpang kat meja Razali ngan Adli...tapi masing2 sombong...tak best langsung...
Kekawan lai semua lain2 meja...terus takde mood...


Nie pun gambar dr maya..megat..ngan nad...aku tak sempat langsung nak ambik gambar...
Rasanya aku ngan anak2 aku just makan buah2 jer ngan minum air jer...

tengah sibuk2 siapkan anak utk pakaian beragam..no staf lak naik...baby tak nak letak lak..ngan marissa terus ambik hadiah...dapat hamper ngan beg dr Ar rajhi...
Nasib baiklah anak dara dah besar...blhlah harap...

Dlm kul 10 lebih selepas pertandingan baby comel barulah pertandingan pakaian beragam...Mirza pakai baju kebaya nyonya ..marissa baju korea...Kat dalam bilik Mirza sibuk praktis berjalan ngan kipas sekali...Acara belum start kipas lak dah hilang...ishk...
terus jalan keras jer...tak tahu mcm mana nak buat...

Dai sebenarnya yg tak sabar2 nak masuk pertandingan nie...

Sempat gak posing jap...tak silap kasyah yg ambik gambar nie...tq kasyah...
Nielah model mama jln nie....

Perserta no 4..Nur Mirzarafiqah Binti Mohd Rasid....
Masa jalan ok...jer...Sampai kat atas pentas dah malu lak....
terus kejang jer...

Dan peserta ke 5.....
Nur Marissarafiqah Binti Mohd Rasid....

Siap jln kat atas pentas lagi...tapi puting tak tinggal....

Marissa...
Nielah gambar peserta2 pakaian beragam.....

Tapi sayangnya anak mama tak menang...masa diaorg umum kesian mama tgk...sedih yer...tak dpt hadiah tue...takper yer nanti mama belikan yer....
Tak tunggu pun sampai habis...sebab diaorg karaoke tak habis2...Nasib baik join kak ita balik blhlah dia tlg angkatkan brg2 tue...Malam tidur lambat gak...Marissa tak berjalan2 kat dlm bilik...main telefon..tv...semuanya dia nak usik...pening mama...sebabkan tak makan tadi kitaorg makanlah roti dan air kotak yg ader dlm goodies bag....
Tak ingat kul berapa tido....itu pun paksa Marissa...esok pg ader games lg......
Nanti sambung yer lg entry utk esok yer.........

to be continue...........











June 29, 2011

HARI KELUARGA KEJARI 2011 part 1

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 11:24 AM 0 comments
Setelah 3 tahun berlalu...Rasanya tahun 2008 last Kelab Pejabat Bendahari (KEJARI) buat family day akhirnya tercapai juga tahun nie...2011...Tahniah kepada semua ahli jawatankuasa yg terlibat...walaupun dah 2 tahun lebih keluar dr Pej Bendahari dan dihantar ke PTJ rasa happy sesangat coz dpt join lg ngan kekawan pej Ben.Pada mula ingatkan tak dpt juga nak join...then bila my hubby kata ok nanti dia turun Melaka then baru sesama gie PD...Rasa happy sesangat..lama gak tak gie holiday sesama ngan anak2 dan hubby...Lagi pun maya ngan kekawan ajak gak join...segan gak sebab ramai staf baru yg tak berapa kenal...

Bermulalah operasi tolong menolong membalut hamper + hadiah2 utk cabutan bertuah,kanak2 dan mcm2 aktviti...waktu nie masa 2 @ 3 hari sebelum hari keluarga...barang2 masih sikit lagi...

Nie gambar hari terakhir brg2 dah sampai dah semua...diaorg tgh masukkan utk goodies bag...bilik pun dah jadi sesak...happy tgk hadiah byk...tapi sedih gak coz husband call kena keje sabtu ngan ahad tue...terpaksalah kami bertiga jer pegi...ingatkan nak join diaorg konvoi...rupa-rupanya diaorg pegi kul 11 pg...awal tue...
Sabtu pagi tue...pg2 buat kek order dr kawan kak nor...ingatkan nak gerak dlm kul 1 lebih...tengah kemas2 brg adik dr KL lak balik...nak taknak lepakler dulu kat rumah...tunggu kakak dtg dlm kul 4 lebih baru gerak gie sana...ngan google map gamble jer...
Nie mirza dah siap mekap....nie pun dah kali kedua tukar baju...awal2 lg dah siap...

Nie si comel mama Marissa...asyik nangis jer...sejak kena tinggal waktu gie Kursus kat terengganu...dia jadi phobia lak bila tgk mama dia pakai tudung jer...mulaler nangis...takut sangat kena tinggal...Jeng....Jeng....Dah sampai hotel.........
.
.
.
.
.
.
Nie banner kat depan hotel...tema hari keluarga...
"Keluarga Bahagia Keluarga Kejari"...
Cantik banner...i like........aku sampai kat hotel pun dah ptg....dlm kul 6 lebih tak silap aku...terus ambik kunci dah masuk bilik...tak sempat nak beramah mesra ngan diaorg....

Nielah kaunter nak check inn..

Gambar nie Nad yg snap...tapi apsal muka aku camtu lak...tq nad...tak sempat ambik gambar bebanyakk...
si kecik nie baru bangun tido...so takda mood...Layan gambar kat bwh nie yer...

Nie gadis2 kat kaunter pendaftaran...tapi masa aku sampai pendaftaran dah tamat....

Nie goodies bag...mcm2 ader...tabung...topi...tag...roti...air...jajan...dll....

Nielah rupanya tag nama utk sukaneka...Sampai bilik siap2...ingatkan turun awal...rupanya org paling lambat...Tempat duduk semua dah takda...terpaksalah menumpang kat meja org...dahler 3 beranak...rasa sedih lak mlm tue...semua ngan family masing2...apa boleh buat nasib badan...
Gambar pun takder mood nak ambik...nie gambar semua ehsan dr kekawan...lagipun dah lama keluar dr bendahari rasa mcm ader kekurangannya.......to be continue..............part 2 makan malam......

June 24, 2011

Setelah Bertahun2 tak naik bas....

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 8:00 AM 0 comments
Ari nie ari jumaat ...ptg lepas rehat aku ambil 2jam...tak sabar rasanya nak balik jb nak jumpa ngan anak2 ngan suami tercinta...Minta tolong marsha anta kat busstop kat mini malaysia...
dah bertahun tak naik bas...tak tahu pukul berapa bas ader....tgh tunggu bas berhenti teksi biru...teksi eksekutif kot...cuba tanya berapa sampai melaka sentral...RM30 tue...takperlah....Nasib baik tak lama tunggu bas Salira pun sampai...tiket bas RM2.00...lama sungguh tak naik bas nie...
Nie lah gambar basnya...ramai gak yg adeer...


Nie lak bas express yg aku naik masa nak balik jb...MAJU...punyaler laju...1 jam setengah jer dah sampai...

Aku pilih single seat...selesa gak tempat duduknya...tiket pun RM19.10..tengok gambar kat bawah...
Keluar jer tol air keroh jln jammed...rupanya lori treller bawa gula terbalik....abislah naik harga gula lak lepas nie.........
nie gambar jer yang sempat ambik....samapi jb dlm kul 6.30...FIL dah tunggu...tq....Sampai rumah terus jer peluk anak2 semua...Marissa ler paling suka sekali....Mama rindu ngan sayang Mirza ..Nurhan..Marissa.....My hubby....anugerah yang paling berharga dalam hidup mama....

June 23, 2011

Seminar Kewangan Di Terengganu....

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 12:26 PM 0 comments


Lama betul tak updated blog....Sejak 2 menjak nie makin sibuk...mcm2 aktiviti..lagi sibuk nak download cerita korea ...demam nora elena...sampai lupa nak updated blog...awal bulan ari tue masa cuti sekolah...Dapat gie seminar ke terengganu join ngan member2 kat Pejabat Bendahari...kitaorg gie dlm 4 hari 3mlm...

Nie gambar masa tgh tunggu nak naik flight...first time kitaorg semua lambat check in...Bukan sebab lambat sampai tapi masa nak check in tu barisan punyalah panjang....baru sampai barisan depan...dengar pengumuman..."last call for pasanger to Kuala Terengganu"...kelam kabut semua nak check in...dengan lajunya semua berjalan ker Gate B9....sampai sana rupanya blm pun masuk...tue yg sempat bergambar jap....

Sempat duk posing dlm flight...sebab apa...kerusinya hijau....i like...tapi rasanya flight mas nie mcm dah sempit sikit...masa gie nie duduk sebelah kak nab...Sampai sana rupanya tak disediakan transport utk kehotel...terpaksalah kitaorg naik teksi dlm 3 teksi...

Nie gambar kat depan hotel...masa nie nak keluar mkn malam...tgh2 tungu yg lain...tue yg sempat berposing
sendiri,..

Nie gambar masa jejalan nak gie cari kedai makan...punya ler jauh berjalan...akhirnya makan kat kedai nie....gerai puan Munah....

Punyalah mahal makanan kat sini...

Nie gambar masa seminar...Pn Rozita pengasas sendayu tinggi...kecik jer dia rupanya...
yg lain2 tak sempat nak ambik gambar...ader yg boring...ader ok...

Nie hari kedua gie pasar payang....Takder beli apa sgt pun...just beli keychain utk budak2 opis,keropok kering...baju utk anak2 & hubby...

Nie waktu nak balik...tgh tunggu teksi...tiba2 nampak sign nie...manager on duty....nama my hubby..
Lepas check out terus naik teksi gie beli keropok losong...than terus gie airport....sebabkan dah tak sabar nak balik rindu sesangat kat anak2 takder ler ambik gambar bebanyak...
Sampai airport bas dah ader dah....sampai utem dlm kul 8.....tak sabar nak tunggu esok nak balik jb ambik MArissa ngan Mirza...rindu gak ngan Hubby dan Nurhan...........
 

❤♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review