October 17, 2013

Penang...Aku datang...

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 5:16 PM 0 comments
Dah lama sangat tak updated cerita kat sini....walaupun dah lama gi penang tapi still lagi nak updated gambar ni semua...



Ni just gambar2 dalam kereta waktu nak ke Penang............cerianya semua...

January 18, 2013

Hari terakhir di Kuala Lumpur....

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 1:00 PM 0 comments

Di tesco ampang sementara tunggu adik gi Puchong tukar kete...Sambil jln2 survey baju untuk flower girl...
Lepas tue gi grak ke Tugu Negara coz anak sedara Alya nak sangat tengok secara life...sebab dia kata tgk kat dalam buku jer...dia nak tgk sendiri....So kami semua gie sana...rasa-rasanya last pergi tahun 1993...kira2 dah 10 tahun tak kesana....rupanya ramai gak org yg ader kat sana...keje kitaorg bergambar jelah...nasib baik ader import photographer,...


 Marissa takut tgk askar tue pandang dia....





My love.......




Sempat gambar adik beradik...Kakak ngan adik dah sama besar dah....



Lepas ke tugu negara gi taman ...budak2 bermain....Lepas tue balik rumah....semua dah penat....












January 17, 2013

Hari ketiga... jalan-jalan part2...

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 5:26 PM 0 comments

Dah sampai KL mesti kena gi ICT ShahAlam...Sebab dah janji semua...so sabtu malam gerak gie ict...gerak pun dah pukul 9 malam...tambah ngan jem semua...sampai dah dekat kul 11...ICT still lagi ramai org...kitaorg just jajalm2 kat lampu2 jer...Balik rumah tgk2 dah jam 2.30 pg...













Macam-macam lampu ader...cuma bayar parking...1 kete RM10....

January 7, 2013

Berjalan jalan di cuti sekolah....part 1...

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 12:51 PM 0 comments
Lama sangat tak updated blog...nak guna handphone gambar tak cantik...nak tansfer gambar sangatlah sibuk...cuti sekolah ari tue akhirnya jadi gak percutian kami sekeluarga....20hb Disember dari melaka dalam pukul 10 lebih baru gerak...2 biji kereta jer...dari bukit katil terus ker KUIM coz nak ambik anak sedara yang belajar disana...sampai kat gangsa terus berhenti makan...sarapan pagi merangkap makan tengahari....Dari kuim terus ke Port dickson destinasi kami yang pertama....Kami booking apartment kat Glory Beach resort...private apartment...Rm180 per night....kalau booking ikut hotel dalam 250 ++...kira dah save dah budget...sampai sana tepat2 kul 2...ngam2 time check in....Apartment ni cuma 2 bilik jer...Tapi kami tak kisah janji leh tido....sampai sana jer semua dah tak sabar nak mandi....terus tukar baju renang....dari kul 2.00 mandi sampai ler ke magrib....Sementara budak-budak still mandi mama sempatlah decokan kek untuk anak mama Muhammad Rafiqnurhan....Happy bday sayang....semoga menjadi anak yang soleh dan bertanggung jawab...
Simple jer keknya....

Keesokkan harinya pagi2 diaorg dah sambung mandi lagi sampailah kul 11...Abis mandi kitaorg pun bersiap2lah nak ke destinasi seterusnya...Kuala Lumpur....Sebelum ke KL kami singgah dulu di nilai 3 untuk cari kain lace untuk buat baju waktu adik kahwin nanti....Lepas tue mkn tghari di seremban dan terus ke Putrajaya jejajalan dulu.....


Jalan2 kat sini Kakak Mirza buat hal...nangis dah mcam2 perangai...nasib baik ler yg lagi dua org tak buat perangai lak....pening2...Dalam pukul 5 baru gerak nak ke sri gombak...rumah adik...tempat kitaorang bermalam....heee..hhheee


Masuk jer area puchong....hujan turun sangat lebat....Bila hujan mulalah jammed...last2 sampai sri gombak nak dekat kul 10 malam...huuu...huu....sampai sana semua dah kelaparan nasib baik adik ipar dah buat mee...makan2 dan tengok maharaja lawak dan tidor..........esok destinasi seterusnya....
Semua bangun awal2 pagi coz ari nie nak gie KLCC...kitaorg parking kereta kat stesen putra Gombak...

Semua suka coz kebanyakkan mereka first time naik...termasuklah anak2 dak jat...org kl pun tak naik lg yer...sebelum naik sempat posing dulu....

macam-macam gelagat dalam train...


Sampai stesen KLCC terus masuk jalan2 kat dalam...lepak2 kat taman...last2 semua setuju masuk aquaria...package family...2 dewasa + 2 kanak2 =RM99....
ingatkan tak ramai rupanya sangatlah ramai dan penuh....ada show bagi ikan makan...

Gambar kat dalam aquaria pun tak banyak coz battery telefon low lak....dah penat berjalan...balik berehat dulu....semua dah lapar............
LAst station...posing dulu...........

to be continue............part 2....

 

❤♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review