September 13, 2011

Cerita Raya 2011..Raya Pertama Kami...

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 1:00 PM
Rasanya masih belum terlewat jika nak cerita ttg sambutan hari raya...biasalah entry nie lambat internet kat rumah dah kena potong...so bila kat opis baru free baru blh updated blog...Tahun nie seperti biasa raya di Senai...Dah balik senai dari hari Jumaat lagi...Balik awal coz takut jalan jammed kalau lambat nanti...Sampai sana ptg jugalah...coz kete blh tahan...Biasalah seperti tahun2 sebelum nie pagi raya tak gie kemana2 pun...ada anak kecik so tak pergilah sembahyang raya..Tahun nie Marissa nangis masa pakaikan baju kurung...Gambar pun tak berapa cantik coz telefon lak jatuh marissa dah balik 2 tiga kali...
Yang asyik nak posing anak bujang aku...nurhan...gambar mirza ngan marissa mmg teruk...ngada2 tak nak pandang camera....

Waktu nie sementara tunggu org nak dtg marhaban kat rumah...masing2 dah mengamuk...siap awal2 tapi baba masih tak sampai2 diaorg nak ikut jejalan tue...
Rupanya selama nie byk gak rumah yg diaorg gi...Hubby aku start bwk anak2 bila dah sampai rumah kat taman...so next yer jgn lupa bwk anak2 awal yer...blh collect duit raya bebanyak...


Dah lepas berjalan masing2 cukup happy coz dpt collect duit...biasalah duduk rumah melayan sedara dtg...FIL aku kiranya anak lelaki yg tua...so adik2nya semua dtg ke rumah...
Nie gambarngan my hubby...tapi tak berapa clear...nie jer gambar yg ader....


Petang raya nie terjadi perkara yg menyedihkan....anak bujang aku Nurhan eksiden...kena langgar kereta...tapi nasib baik kereta tue sempat brek...hanya terlanggar sikit itupun dah buat suasana kat rumah jadi kelamkabut...Hubby aku keluar kerumah neneknya di depan rumah...aku lak kat dalam rumah tgh layan tetamu ngan Marissa...dia terus lintas jln nak kerumah nenek hubby mengikut mirza...tapi nasi baik tak apa2 cuma calar2 sikit kat muka,tgn ngan kaki....
Mukanya...
tangan
Buku lali...
Tapi alhamdullilah takda kecederaan yg serius...mlm tue takda gie mana2 just lepak2 kat rumah...SIL dah sampai so lepak2 dah borak2 jer sambil melayan tetamu yg ader....

4 comments:

fazian.batrisyia said...

Memang bernasib baik. Anak2 mcm tu la yg kita risau. Main lintas jek. Syukur tak serius...

Mirza said...
This comment has been removed by the author.
Azlya said...

tuelah yann...skrg terus tak berani nak keluar...nampak kereta jer terus hati2...

zoebear said...

ya Allah..sib baik takde apa2 ek.. tu lah sometimes budak2 nih kalu tak tengok mmg laju je jalan diorang nih...

Post a Comment

 

❤♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review