April 14, 2010

1 April 2010...Kelahiran Nur Marissarafiqah

Posted by AZLYA AZLIYATIE.......... at 10:15 AM
Rasanya dah lama tak updated blog...almaklumler duduk hospital dalam 2 minggu sebelum kena operate....Kali nie nak ceritakan detik2 kelahiran Marissa....Seawal pukul 5 pagi diaorg dah kejutkan aku....Biasaler rutin harian kat hospital pagi2 kena buat CTG.....Memula diaorg kata aku operate dlm pukul 8.00pg...Takut pun ader gak...Tapi dlm kul 9.00 RTM dtg lak hospital...ader lawatan...dapat ler aku hamper...sister yg mintakan untuk org yg nak operate ari nie... Sepatutnya yg bersalin sebelum pkl 9 pagi jer dpt...tapi rezeki marissa...

Tunggu punya tunggu akhirnya dah sampai tengahari...my hubby dah dtg dan dah balik rumah balik dah....dlm kul 1 diaorg dari bilik operate baru call... bermulaler keadaan yg mendebarkan...waktu nak pegi bilik operate jarum yg nak masukkan air bengkak...kena cucukkat tempat lain nie dah kali keempat diaorg cucuk kat tgn aku...

Diaorg pun pasangkan tiup kencing...rasa ngilu jer.....macam kencing tak lepas.......dalam kul 1.15 dah mula...diaorg cucuk epidural...aku punyale seram...takut.........sakit......Lepas tue dah tak rasa aper2 yg aku dengar doktor ngan jururawat berborak2....Dan masa diaorg nak keluarkan baby aku...aku dengar dia ckp...jap2 tgn dia tersangkut..........aku punya ler risau...lepas tue aku tak dgr suara baby...aku risau lg...tiba2 jururawat masuk dia kata...doktor2 tgn baby takder respon...aku lagilah panik kenapa lak nie.......terus diaorg bw anak aku ke nursery utk rujukan pakar...masa dia tunjukkan kat aku marissa...dia diam jer...kau bygkanlah perasaan aku mcmana waktu tue.....

dr 1.25tgh marissa lahir...dah dekat kul 4ptg baru aku masuk wad...aku suruh hubby aku pegi nursery tgkkan baby......dia kata doktor kata takder apa2...tapi kena tgk 24 jam...doktor kata jururawat tue panik...biasaler baby keluar ikut tingkap memang mcm nie...lambat respon......akhirnya esok 2hb pkl 3.30ptg baru diaorg antar Marissa kat wad........nie gambar anak aku masa diaorg antar...




2 comments:

ayah,ummi, farish said...

Tahniah..comei sgt2...
teringat kenangan operatekan farish,..takut lak tetiba
ruper cam abg dia lah....sekali algik pandang cam akk dia puna der

AZLYA AZLIYATIE.......... said...

tueler pasal....pengalaman baru....

Post a Comment

 

❤♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review